Individuele Weerbaarheidstraining Gebaseerd Op De Rots En Watermethode​

Weerbaarheid

Heeft uw kind geen groot probleem maar behoefte aan wat extra hulp, dat ‘zetje in de rug’ om weer verder te kunnen? Dan is de weerbaarheidstraining een goed idee. Zonder een onderzoek en een verslag kan uw kind deze training volgen en zal er gericht op het gedrag van uw kind een invulling worden gegeven aan deze training. Ik geef deze training individueel, dus niet in een groep. Zelf heb ik daar positieve ervaringen mee omdat ik me dan heel specifiek kan richten op wat het kind nodig heeft.

 Wanneer een training?

Wanneer er bij een kind geen dieperliggende oorzaak is, maar hij/zij wel te maken heeft met bijvoorbeeld  onzekerheid/faalangst, hooggevoeligheid, sociale onhandigheid, of snel boos worden, kan een training hulp bieden.

 Deze training wordt gegeven met als basis de bewezen ‘Rots en Watertraining’. In deze training staat het lichamelijk sterk voelen, je grens aangeven, jezelf beschermen en ‘rots’ en ‘water’ kunnen zijn in het contact met anderen centraal. Dit wordt aangevuld met andere dingen, gericht op wat uw kind nodig heeft.

 In een telefonisch gesprek met ouders krijg ik de informatie van hen die nodig is om een goed beeld te krijgen van uw kind zodat de training gestart kan worden.